Националната здравноосигурителна каса (НЗОК) предложи на Министерството на здравеопазването да

...
Националната здравноосигурителна каса (НЗОК) предложи на Министерството на здравеопазването да
Коментари Харесай

Здравната каса предлага облекчена процедура за лечение на деца

Националната здравноосигурителна каса (НЗОК) предложи на Министерството на здравеопазването да се одобряват незабавни промени в нормативната уредба за лекуването на деца. Това оповестиха от пресцентъра на НЗОК.

" Изпълнявайки поетите задължения към Сдружение " Деца с онкохематологични болести " на среща, състояла се на 26 юни 2019 година в Националната здравноосигурителна, на 3 юли 2019 година шефът на институцията - доктор Дечо Дечев, изпрати писмо до министъра на опазването на здравето с оферти за незабавни промени.

Необходимостта от тях беше разпозната и на следваща среща на 1 юли 2019 година в НЗОК с представители на Министерството на здравеопазването и онкохематолози от Университетската болница " Царица Йоанна - ИСУЛ ", оповестяват от НЗОК.

Новите хрумвания са ориентирани към това да се облекчи процедурата за подаване на заявките. Предвижда се опция заявителят, със единодушието на законния му представител, да упълномощава лечебното заведение за болнична помощ да подава в НЗОК заявление от негово име, като го окомплектова с изискуемата документи.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР