Националната здравноосигурителна каса (НЗОК) предлага от днес нова услуга на

...
Националната здравноосигурителна каса (НЗОК) предлага от днес нова услуга на
Коментари Харесай

Проверяваме онлайн каква медицинска помощ сме използвали

Националната здравноосигурителна каса (НЗОК) предлага от през днешния ден нова услуга на здравноосигурените лица. На здравния портал www.nhif.bg на институцията всяко здравноосигурено лице може да прави информации за употребяваната от него здравна помощ за интервал от пет години, написа topnovini.bg.

Визуализираната информация е обединена по действия – болнична, извънболнична, лабораторни проучвания и други

Резултатът от справката пресъздава знак „ + “, когато в осведомителната система на НЗОК съществува регистрирана активност от контрактуван сътрудник за съответния месец. Справката се прави посредством въвеждане на лично име, ЕГН и код за спам, без да съдържа персонални здравословни данни и здравна информация.

При изявено предпочитание от страна на здравноосигурения, той може да се абонира за автоматизирано уведомяване за всяко записано придвижване по здравното му досие на посочен от него електронен адрес. Достъпът до цялостната информация, съдържаща се в здравното досие, както и абонаментът, са вероятни от портала на НЗОК, меню „ Услуги за жители “, прозорец „ Преглед на досие от здравноосигурените лица “. Проверката се реализира с електронен автограф, с неповторим код за достъп (УКД) или ПИК на Национална агенция за приходите. Издаването на УКД се прави на място в районните здравноосигурителни каси (РЗОК).

В развой на създаване е профилирано мобилно приложение, което ще дава информация за услугите от уеб страницата на НЗОК.

Въвеждането на новата услуга дава опция за повсеместен и цялостен надзор на здравноосигурените за употребената от тях здравна помощ. При открити несъответствия всеки може да подаде сигнал до съответната РЗОК или на e-mail - [email protected].

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФо
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР