Националната телевизия е с обновена програмна схема от април. Предстоят

...
Националната телевизия е с обновена програмна схема от април. Предстоят
Коментари Харесай

Какво ново по БНТ от април

Националната телевизия е с актуализирана програмна скица от април. Предстоят и още промени както за главния канал Българска национална телевизия 1, по този начин и за профилираните Българска национална телевизия 2 и Българска национална телевизия Свят.

Черешката на тортата в новата стратегия е шоуто " Стани богат ", което се завърна на екран с водещ Михаил Билалов. Първото издание бе точно на 1-ви април и е привлякло пред екраните над 300 000 души, като финалът е бил гледна от съвсем половин милион фенове, похвалиха се от " Сан Стефано " 29. Играта ще се излъчва всяка делнична вечер от 19 ч.

Националната телевизия ще има и ново кулинарно предаване на мястото на " Бързо, елементарно, вкусно ". То още веднъж ще се прави от Ути Бъчваров и неговият екип и ще се споделя " Вкусната Европа ". Водещият ще пътува из Европа и ще показа кухнята на 45 страни. Предаването ще се излъчва в петък от 17:30.

От програмата отпадат „ Светът е 7 “, „ Плюс това “ и „ Шоуто на канала “. 

В нормалния ден и час ще се излъчват " Панорама ", " Референдум " и " История.бг ".

Всяка делнична вечер от 22 ч и от 23:30 ще се излъчват сериали. Сред тях са шпионският " Нощният шеф "  и биографичният сериал за живота на Айнщайн " Геният ".

В събота след късните вести се завръща " Студио Х ". Началото ще сложи чешкият сериал „ Лабиринт “ с мистериозни убийства със феодален привкус.

Промени има в часовете на лъчение на някои излъчвания. „ Здравето от близко " към този момент е в 10:30 ч. и ще се излъчва, както и до момента, от понеделник до четвъртък. В петък по същото време феновете ще гледат определени моменти от здравното риалити „ Зелената кола за спешна помощ “.

Кратките документални филми от поредицата „ Малки истории “ ще бъдат показвани в 14:15 ч., а едноименното едночасовото публицистично предаване всеки петък от 14:00 ч.

Вечерното токшоу „ Нощни птици “ с водещ Искра Ангелова ще се излъчва в петък вечер от 22:00 ч. след обзорното политическо предаване „ Панорама “, а „ Отблизо с Мира Добрева “ - в неделя от 10:30 ч.

Актуалните събития от седмицата ще бъдат дискутирани с забавни събеседници в „ Денят стартира с Георги Любенов “ към този момент в събота и неделя. В него ще е и рубриката „ Живите архиви “ с възкресени неповторими фрагменти от „ Златния фонд “ на Българска национална телевизия. Началният час и за двата дни е 8:30.

Предаването „ Извън играта “, което до момента се излъчваше по Българска национална телевизия HD, попада в съботната стратегия на БНТ1 от 18:30 ч. В студиото обичайно гостуват обичани актьори, музиканти, спортисти, които разкриват пред водещата Люба Пашова непознати страни от своя темперамент и споделят забавни детайлности за живота си.

Предаването на Вале Ахчиева ще се излъчва през седмица от 20:45 в неделя.

„ Спортна тресчица “ ще е в неделя от 17:00 ч., а в събота и неделя от 18:00 ч. с поредицата „ Пътят към FIFA Световно състезание 2018 “ Българска национална телевизия 1 стартира противоположното преброяване до началото на Мондиала в Русия.

До месец БНТ1 стартира излъчването и на известното предаване на Военновъздушни сили „ Шоуто на Греъм Нортън “. В 22-ия сезон на предаването, за който публичната медия е закупила правата, феновете ще видят присъединяване на кинолегендите Харисън Форд, Джейн Фонда, Никол Кидман, Хелън Мирън, Том Ханкс, Том Круз, Джуди Денч, Мел Гибсън, Мишел Пфайфър, Ема Томпсън, Джони Деп. Гости в предаването ще са и кино и музикални звезди като Хю Джакман, Гари Олдман, Райън Гослинг, Рийз Уидърспуун, Кейт Уинслет, Колин Фарел, Джерард Бътлър, Хю Грант, Уил Смит, Кенет Брана, сър Елтън Джон, Роби Уилямс, Пинк, Джордж Езра, Лиъм Галахър, британската поп група Бананарама, писателят Стивън Фрай, самата Хилъри Клинтън и телевизионните митове Джейми Оливър и Сара Миликан. Един от забавните акценти в шоуто е аленият стол, който Греъм Нортън дава на публиката в края на всяко предаване. Човекът, престрашил се да опише своята история обществено, не би трябвало да отегчи с нея нито Греъм, нито гостите му.

Предстоят и промени в утринния блок, само че те няма да влязат в действие още този месец. Очаква се от него да отпадне публицистиката и да заложи на по-лежерни тематики.

Каналът за районни вести Българска национална телевизия 2 пък ще бъде трансформиран в културно-образователен.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР