Националната стратегия за младежта влезе за първи път в дневния

...
Националната стратегия за младежта влезе за първи път в дневния
Коментари Харесай

Националният младежки форум недоволен, че и тези депутати ги забравят

Националната тактика за младежта влезе за първи път в дневния ред на Народното събрание за разглеждане и гласоподаване. на 27 януари 2023 година, оповестяват от Националният юношески конгрес.

От организацията показват, че този документ се оставя на изчакване към този момент трета година , в която политиката за младите е безпилотна, основава условия за корист с ресурсите, които би трябвало да се отделят за юношески действия.

В петъчното съвещание, проф. Д. Дашева от ПГ Български напредък предложи Националната тактика за младежта да бъде прегледана като т.2 от дневния ред, само че това предложение бе отхвърлено. Стратегията за младежта бе оставена като последна точка. След разгорещени разногласия по други тематики, до разглеждане на тактиката по този начин и не се стигна.

От Националният юношески конгрес акцентират, че Настоящата политическа неустановеност в края на 48-мото Народно заседание и неговата некадърност да прегледа и гласоподава значим стратегически документ към този момент трета година, основава предпоставката страната да изгуби още скъпо време. Според организацията времето което може да бъде употребявано за основаване на благоприятни условия за пълноценно развиване и превъзмогване на проблемите на 980 000 младежи в страната и заобикалящата ги среда

Национален юношески конгрес продължава да настояваме за незабавното разглеждане на Националната тактика за младежта.
 Младежки организации желаят Народно събрание да гласоподава тактика за младежта преди празниците
Младежки организации желаят Народно събрание да гласоподава тактика за младежта преди празниците

Проект за тактиката е входиран за трети път в НС
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР