Националната служба за охрана търси да назначи 33 нови служители

...
Националната служба за охрана търси да назначи 33 нови служители
Коментари Харесай

Чисто съдебно минало, силна психика и физика: НСО търси нови охранители

Националната работа за защита търси да назначи 33 нови чиновници на сержантски длъжности – 20 охранители, 10 водачи и трима автомонтьори .

Кандидатите за охранители би трябвало да са пълнолетни български жители, на възраст до 32 години, със приключено минимум приблизително обучение, с чисто правосъдно минало, физически и психически пригодни , както и да имат удостоверение за ръководство на моторно транспортно средства от категория „ B ”. Те ще минават през изпит за определяне на равнище на физическата подготовка , психическо проучване и заключително изявление.

Кандидатите за водачи в НСО би трябвало да са не по-възрастни от 40 години , психически пригодни, с минимум приблизително обучение и с чисто правосъдно минало. Трябва да имат удостоверение за ръководство на МПС от категория „ C ” и да не са лишавани от право на ръководство на МПС през последните три години. Сред изискваните документи е и уверение (справка) от МВР-Пътна полиция за възможни наложени санкции на лидера . Кандидатите ще минават през изпит за определяне на равнището на характерни познания и умения за осъществяване на длъжността, в това число на практика изпит с ръководство на коли от категории „ C ” и „ B ” на полигон и в градски условия.

Кандидатите за автомонтьор би трябвало да имат най-малко приблизително обучение и професионална подготовка в автотранспортната техника, да не са по-възрастни от 40 години и да не са осъждани. Те също ще преминат през три стадия на конкурсната процедура – изпит за определяне на равнището на характерни познания и умения, психично проучване и заключително изявление.

Документи за кандидатстване за „ младши помощник ”- охранител и „ младши помощник ”-шофьор се подават от 1 декември т.г. до 27 януари 2023 година, а за „ младши помощник ”- автомонтьор – до 9 декември т.г.

През юни т.г. от НСО оповестиха конкурс за 15 нови чиновници - 10  охранители и петима водачи.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР