Националната служба за охрана (НСО) предприема мерки за сигурност в

...
Националната служба за охрана (НСО) предприема мерки за сигурност в
Коментари Харесай

Заради тържествата по повод 6 май НСО предприема мерки за сигурност в София

Националната работа за защита (НСО) подхваща ограничения за сигурност в София на 6 май - Денят на храбростта и празник на Българската войска, оповестиха от пресцентъра на службата.

Днес от 10:00 ч. на пл. „ Княз Александър I " в столицата ще има церемониален водосвет на бойните флагове и знамената светини на Българската войска, след което ще се състои тържественият церемониал за празника.

Достъп на жителите до зоната на събитието ще бъде обезпечаван от 08:30 ч. през пет пункта за инспекция, които ще са на ул. „ Съборна " и ул. „ Княз Александър I " ; на ул. „ Съборна " и ул. „ Леге " ; на ул. „ Дякон Игнатий " и ул. „ Аксаков " (срещу Българската банка за развитие); на югозападния ъгъл на постройката на Народното събрание (откъм пл. „ Независимост " ); на ул. „ Георги Бенковски " и бул. „ Цар Освободител ".

Служителите на НСО ще правят инспекции за предмети и рискови субстанции, жителите ще бъдат проверявани с детектори за метал и скенери за съществуване на огнестрелни и хладни оръжия, остри предмети, експлозиви и леснозапалими субстанции, източници на йонизиращи лъчения, фойерверки и други пиротехнически произведения. Граждани, които носят обемисти багажи, няма да бъдат допускани. Достъпът на лица във очевидно несъответстващо положение също ще бъде лимитиран.

За времето от 08:30 до 12:30 ч. се вкарва възбрана за потребление на безпилотни летателни средства (дронове) в радиус от 1000 м към зоната за сигурност.

Променя се организацията на придвижването в София по отношение на днешните тържества във връзка Деня на храбростта и празник на Българската войска - 6 май, оповестиха от пресцентъра на Столичната община.

На няколко места в центъра на София се не разрешават престоят и паркирането на пътни транспортни средства, като се изключи пътните транспортни средства, осигуряващи събитията. Забраната ще важи за избран интервал от време през днешния ден.

В днешния ден, от 06:30 ч. до привършване на събитието, се не разрешава влизането на пътни транспортни средства по бул. „ Цар Освободител " в сектора сред бул. „ Васил Левски " и бул. „ Княз Ал. Дондуков " ; бул. „ Княз Ал. Дондуков " в сектора сред ул. „ Бачо Киро " и бул. „ Кн. Мария Луиза " ; ул. „ Московска " в сектора сред ул. „ Г. Бенковски " и пл. „ Желю Желев " ; ул. „ Леге " в сектора сред ул. " Съборна " и бул. „ Цар Освободител " ; ул. „ Княз Александър I " в сектора сред бул. „ Цар Освободител " и ул. „ Съборна " ‘, ул. „ Дякон Игнатий " в сектора сред бул. „ Цар Освободител " и ул. „ Аксаков " ; ул. „ 15-ти ноември " в сектора сред пл. „ Св. Ал. Невски " и бул. „ Цар Освободител " ; ул. „ Цар Шишман " в сектора сред ул. „ Аксаков " и пл. „ Народно заседание ".

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР