Националната служба за охрана е похарчила близо 15 000 лв,

...
Националната служба за охрана е похарчила близо 15 000 лв,
Коментари Харесай

НСО охранявала Гешев за близо 15 хил. лв. в САЩ

Националната работа за защита е похарчила близо 15 000 лева, с цел да охранява основния прокурор Иван Гешев по време на визитата му в Съединени американски щати през януари т.г.. Това излиза наяве от отговор на началника на службата Емил Тонев до депутата Ивайло Мирчев, оповестиха от “Демократична България ”. Точната сума е 14 784,39 лева, като в нея били включени парите за командировки, билети и престой на всички ангажирани чиновници на НСО.

Информацията се дава три месеца след първичното ѝ поискване, показва Мирчев. Тогава обаче той задал въпроса си не като народен представител, а в качеството му на жител, питащ посредством заявление по Закона за достъп до социална информация.

В началото на година, пресслужбата на Гешев заяви, че той е в Съединени американски щати за присъединяване в 71-та Национална молитвена закуска, която се дава от американския президент Джо Байдън. Посещението на Гешев било по покана на конгресмени. „ Участие в обичайна годишна Национална молитвена закуска взeмат представители на американския политически и стопански хайлайф, конгресмени, членове на държавното управление, както и посетители от повече от 140 страни. Форумът дава опция за построяването на персонални връзки и задълбочаване на контактите сред изявени общественици и водачи от целия свят, споделящи общи полезности за приемливост, отбрана на човешките свободи и демокрацията “, гласи още известието на прокуратурата.

Заместничката на Гешев Красимира Филипова отговори на въпрос на Мирчев, че пътуването на началника ѝ по това време е било в границите на негов отпуск и не е финансирано от бюджета на обвиняването. За SafeNews Мирчев разяснява:

По-късно денем депутатите ще разпитат бригаден военачалник Емил Тонев – шеф на Национална работа за защита и господин Пламен Тончев – ръководител на Държавна организация „ Национална сигурност “ за гърмежа по кортежа на основния прокурор. Това ще стане на съвещание на Комисия за надзор над службите за сигурност, използването и потреблението на специфичните разследващи средства и достъпа до данните по Закона за електронните известия.

Етикети: Ивайло МирчевИван ГешевНСО
Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР