Националната служба за охрана е една от опорите на системата

...
Националната служба за охрана е една от опорите на системата
Коментари Харесай

Началникът на НСО: Службата може да бъде имитирана, но не и заменена

" Националната работа за защита е една от опорите на системата за отбрана на националната сигурност и е конструкция, която нито може да бъде заобиколена, нито подценена! " Това съобщи началникът на НСО бригаден военачалник Емил Тонев в послание към чиновниците на НСО по случай професионалния празник на държавната охранителна работа, представен в известие от пресцентъра на службата.

„ По своите умения равнище на професионална подготовка, на успеваемост и на използване на международните професионални стандарти, Националната работа за защита може да бъде имитирана, само че не и сменена ", добави той.

В обръщението си началникът на НСО акцентира, че службата е съумяла да остане над нивото на ежедневното политическо заиграване. " В духа на най-хубавите стандарти, с които постоянно се е съизмервала, Службата за защита резервира професионална отдалеченост, макар многократните опити да бъде въвлечена като дейна страна в политическия дневен ред. Професионализмът още веднъж надви над политиканстването ", декларира ген. Тонев.

Началникът на Националната работа за защита разяснява, че за първи път откогато НСО работи по собствен закон, на обществена полемика бяха подложени съществени правила и положения в самия закон, само че и във философията на цялостната активност на НСО - кого да охранява службата, с какви средства, при какви условия.

" Продължавам да смятам, че промени в Закона за НСО са нужни. Но те не би трябвало да бъдат самоцел, а да почиват върху ясни правила и да регистрират действителностите на средата на сигурност и опита на експертите, които го ползват. Продължаваме да работим в тази посока: за по-ефективно потребление на ресурсите; за по-добра подготовка и мотивация на състава; за рационализация на техническите средства и на оборудването, с което работим ", декларира още бриг. ген. Емил Тонев.

Началникът на Националната работа за защита разяснява, че за първи път от доста години насам службата има опция " да излезе от всекидневието на подправените кавги, в които нееднократно е била въвличана, и да мислим за това, което ни следва ".

" Отговорно декларирам - Националната работа за защита е в положение да се приспособява и да преодолее всяко предизвикателство, без значение от неговия източник. Показахме, че макар рестриктивните мерки, огромна част от които ни постанова публичното мнение, продължаваме да работим по приетите за най-високи в света стандарти. И точно по отношение на професионалните си стандарти взаимни отстъпки няма да създадем и няма да позволим да ни бъдат наложени! ", безапелационен е бригаден военачалник Емил Тонев.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР