Националната следствена служба поема разследването на взрива в казанлъшката оръжейница

...
Националната следствена служба поема разследването на взрива в казанлъшката оръжейница
Коментари Харесай

Нов инцидент в оръжейницата Арсенал взе жертви

Националната следствена работа поема следствието на гърмежа в казанлъшката оръжейница " Арсенал ". Има формирано досъдебно произвеждане за трудова акцидент със смъртен случай. Още на следващия ден стартира нова инспекция в завода. В момента не са на разположение учредения за прекъсване на работата на предприятието. Това стана ясно от брифинг на прокуратурата, съобщи кореспондентът на БГНЕС.

Преди обяд мощен екот се чу от " Арсенал ", а над предприятието се разнесе розов пушек. Почти незабавно след подаването на сигнала бе обявено за три жертви и трима ранени.

На брифинг пред портала на завода апелативният прокурор на Пловдив Тодор Деянов заяви, че цехът е тотално опустошен. Той удостовери, че един човек е умрял, мъж на 53 години, една жена е с тежко-мозъчна контузия, други две дами - едната на 53 години, а другата на 43, са в неопределеност.

Инцидента е настъпил към 11:06 часа, а сигналът е подаден в 11:13 часа на телефон 112. Разпоредено е осъществяване на разпит на очевидци. Цехът е тотално опустошен. Деянов сподели, че не са стартирани дейности по почистване, тъй като към момента има заплаха от второстепенен гърмеж. Също по този начин не е почнала и избавителна интервенция по изидрването на двете дами.

„ Насрочено е произвеждане, което ще трае към два месеца, само че може да бъде удължено при потребност ”, сподели той.

Деянов съобщи, че към момента няма информация какво е провокирало гърмежа, само че има нарушаване на софтуерните правила за безвредна работа. Той изясни, че в цеха не са се произвеждали оръжия, а по-скоро светлинна техника като фойерверки.

Апелативният прокурор разяснява, че на прилежащите здания има счупени стъкла, а гърмежът се е случил в цех 4, завод 150. /БГНЕС
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР