Националната следствена служба /НСлС/ ще търси записи от камерите на

...
Националната следствена служба /НСлС/ ще търси записи от камерите на
Коментари Харесай

Следствието търси записи от камерите на Vera Su от нощта на инцидента

Националната следствена работа /НСлС/ ще търси записи от камерите на товарния транспортен съд Vera Su в нощта на случая и ще откри дали не са манипулирани уредите на плавателния съд. Това заяви Ивайло Ангелов, представител и завеждащ отдел в Национална следствена служба, пред публицисти в Каварна, преди да стартира следствения оглед на кораба. По думите му, при акцията ще бъдат огледани корпусът, машинното поделение на Vera Su. Ще бъдат взети проби от морската вода, както и от товара на кораба, предава Българска телеграфна агенция.

" Разполагаме с наша лаборатория, която ще направи анализите, с нас са и техници, които могат да открият дали корабът е претърпял някаква техническа щета ", сподели Ангелов.

Говорителят на Национална следствена служба удостовери в отговор на въпрос, че има подозрение, че екипажът е унищожил документи, както и че с изключение на амониевата селитра, с кораба е транспортирано и нещо друго, само че това би трябвало да се ревизира.

Разследването би трябвало да откри и дали " Морска администрация " е изчерпала всички начини за предизвестие на екипажа в нощта на случая, дали службата има проект за деяние в сходни случаи и дали е бил спазен.

Огледът на кораба, в който вземат участие и представители на " Гранична полиция " и " Морска администрация ", ще бъде сниман с дрон. По-късно през днешния ден пред публицисти ще бъдат обявени и резултатите от обследването.

Търговският транспортен съд Vera Su заседна на 20 септември край крайбрежията на Яйлата, до каварненското село Камен бряг. Корабът плава под панамски байрак и транспортира торове. Екипажът от деветима души напусна плавателния съд на 6 октомври по искане на капитана. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР