Националната следствена служба (НСлС) разследва кабинета Петков. Това заяви по

...
Националната следствена служба (НСлС) разследва кабинета Петков. Това заяви по
Коментари Харесай

Гешев: Националната следствена служба разследва кабинета Петков

Националната следствена работа (НСлС) проверява кабинета " Петков ". Това съобщи по време на срещата си с Парламентарната група на ГЕРБ-СДС основният прокурор Иван Гешев. Разследването е по сигнала на ГЕРБ за пазаруване на газ от медиатори на по-високи цени.

Главният прокурор Иван Гешев беседва с парламентарната група на ГЕРБ-СДС в Народното събрание. Вчера той се срещна с парламентарната група на „ Български напредък “.

 Десислава Атанасова посочи, че срещата има за цел градивен разговор, по време на която да бъдат изложени планове за законодателни промени, свързани с публичните упования и акцентира, че Народното събрание взе решение да образува Комисия по конституционните въпроси.

Главният прокурор Иван Гешев акцентира, че има действителна заплаха от цялостен неуспех в битката с престъпността. Според него всеки, който има чувство за държавност, би трябвало да знае, че сред институциите би трябвало да има взаимоотношение, като част от това взаимоотношение той схваща точно разговора с народните представители и с парламентарните групи. Гешев посочи, че верният термин е правосъдна промяна, а не правосъдна.

„ През последните години продължаваме да представяме своите експертни мнения, само че няма по какъв начин да се реализира напредък, в това число в битката с престъпността, без институциите да си взаимодействат и да си приказват ”, счита той.

Атанасова акцентира, че престъпността е рецесия, заплашваща страната, тъй че и тя, и сътрудниците ѝ са най-сериозните радетели за този разговор сред институциите.

„ На конфликта сред институциите се дължат и сериозните промени в страната “, добави тя и акцентира, че отводът от разговор води до трагични последици.

По мотив конфликта сред институциите Даниел Митов съобщи, че стартира да остава с усещането, че може би има и нещо друго.

 „ Често си приказваме вървят ли избрани следствия, взема ли прокуратурата отношение “, сподели той и се обърна към основния прокурор с думите: „ Вие малко простихме на някогашния министър председател, когато подаде погрешни документи “. Митов уточни и други сигнали – медиаторите за газа, на които също Прокуратурата не е обърнала внимание.

По думите на Гешев даже по времето на някои министри на вътрешните работи не е имало такава липса на връзка сред обособените управляващи. Той акцентира, че публичните упования за експедитивност не са реалистични на фона на процеса на работа и провокациите, пред които са изправени магистратите.

„ Ние сме наясно с проблемите в Прокуратурата, не желая да се извинявам “, сподели той, само че посочи, че всеки друг случай, когато има някакъв неуспех, е допустимо аргументите да са разнообразни, в това число и законодателни.

Гешев е безапелационен, че би трябвало да се вземат решение действителните проблеми и е склонен те да бъдат дискутирани, само че би трябвало действителна правна промяна във всички звена на правоохранителната система.

„ Не може да има самостоятелност без надзор, не може да има правдивост, без да има ограничения за надзор “, счита основният прокурор.

На среща с депутатите от парламентарната група на ГЕРБ, основният прокурор Иван Гешев разяснява, че е отправил покана за разговор и с народните представители от „ Демократична България “, освен това още в предходния парламент. „ Надявам се народните представители от „ Демократична България “, на които изпратих покана и в предходното Народно заседание, също да вземат участие в този разговор. Липсата на присъединяване и предпочитание за диалог ще значи три неща – боязън, липса на причини или и двете “, съобщи основният прокурор.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР