Националната шампионка по сноуборд Александра Жекова застава зад каузата на

...
Националната шампионка по сноуборд Александра Жекова застава зад каузата на
Коментари Харесай

Александра Жекова застава зад каузата на Race for the Cure

Националната шампионка по сноуборд Александра Жекова застава зад идеята на Race for the Cure – най-голямото благотворително спортно събитие в поддръжка на дамите с рак на гърдата. На 29 септември в Южен парк София ще бяга с представители на още 16 европейски столици, измежду които Рим, Атина, Загреб, Прага и Брюксел.

„ Нека вярата бъде по-силна от страха! Нека подкрепим, тези, които имат потребност от нас в борбата с рака на гърдата! Нека им вдъхнем кураж! Нека бъдем дружно, като споделим тази прелестна самодейност! Да бъдеш съпричастен е мощ! “, приканва Жекова.

Повелителката на есктремните спортове се причислява към плеяда от известни лица, които поддържат Race for the Cure. В първото българско издание с подготвеност и огромно сърце се включват актрисата Диана Димитрова, маратонецът Краси Георгиев, поп легендата Нели Рангелова, дамата от джаз кръвна група Есил Дюран, и певицата с отличен по йога Светла Иванова. Сред искащите да честват живота с 5 км тичане и 2 км вървене са проповедниците на положителния усет в актуалния бг рок Свилен Ноев от „ Остава “, както и Ерсин Мустафов и Ташо Колев от Jeremy?. На сцената до стартовата линия в Южен парк ще забележим спечелилият в „ Като две капки вода “ Стефан Илчев и Нели Петкова. „ Включвам се в акцията, въодушевена от историите на доста прелестни и смели дами. Вярвам, че положителната осведоменост и съпричастността са ключа към персоналното ни здраве и израстване като общество “, споделя някогашната вокалистка на „ Ку-ку бенд “. Организатор на Race for the Cure-България е CancerCare.bg – основана от лекари платформа в поддръжка на онкоболните, част от фамилията на Think Pink Europe.

“Race for the Cure – Бягам за теб! “ сплотява дамите с най-често срещания за тях тип рак - този на гърдата, с техните фамилии, другари и съидейници във волята им за живот. Целта на събитието е да насочи вниманието към профилактичните прегледи като метод да се предпазим. Колкото по-рано е намерено болестта, толкоз по-лесно лечимо е то. В България всяка година над 4000 дами са диагностицирани с рак на гърдата и съпричастността към тях е извънредно значима. Събраните средства от таксата за присъединяване в „ Race for the Cure-Бягам за теб! “ ще бъдат вложени в групи за психическа взаимопомощ в София, Пловдив, Варна и Бургас “, споделя доктор Полина Лъжанска, ръководител на CancerCare.bg.

Регистрацията за присъединяване в Race for the Cure се случва онлайн на epay.go и офлайн на 21 и 27 септември от 10 до 18 ч в пункта на CancerCare.bg на спортна площадка Южен парк. Желаещите могат да се включат в бягането независимо или в тим до 10 индивида. Всеки участник ще получи неповторим код, който екип на CancerCare.bg ще завери няколко дни преди надпреварата редом с раздаването на стартовите номера и специфичните тениски за бягащите. Решилите да се включат в „ Race for the Cure – Бягам за теб! “ в последния миг могат да се записват на място в деня на събитието. Победителите ще си тръгнат с медали и дарове от CancerCare.bg, а гостите на маратона ще получат развлечение за цялото семейство - огромна сцена, на която ще се случват разнообразни спортни интензивности, ъгъл с детски аниматори и зона с храни и питиета.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР