Националната разузнавателна организация на Турция (МИТ) следи германски депутати. Това

...
Националната разузнавателна организация на Турция (МИТ) следи германски депутати. Това
Коментари Харесай

"Ди Велт": Турция следи немски депутати

Националната разследваща организация на Турция (МИТ) следи немски депутати. Това сензационна заяви немския вестник „ Ди Велт ".

Според обявата Разузнавателна служба на Турция демонстрира по-специален интерес към членовете на комисиите в Бундестага по вътрешните работи, по външните работи и по защитата.

През март т.г. на дневен ред излязоха сходни изказвания за шпионска активност на Разузнавателна служба на Турция на немска територия. Тогава беше изтъкнато, че Разузнавателна служба на Турция следи последователи на религиозния просветител Фетхуллах Гюлен, а федералната прокуратура стартира следствие по въпроса.

От Федералната престъпна работа към този момент са разговаряли с някои от членовете на немския парламент, в това число с депутати, които са специалисти в региона на вътрешната и външната политика, а също и в областта на защитата. Говорителка на службата удостовери, че полемиката са е състояла и в рамките и е разисквана „ хипотетична интензивност на задгранични разследващи служби, която е проблематична ".

„ Защитата на членове на Бундестага е отговорност на Федералната престъпна работа ", акцентира говорителката ѝ, представена от " Фокус ".

Други детайлности за хипотетичната активност на турското разузнаване обаче тя не разяснява все още.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР