Националната програмата ‚Детско здраве беше прекъсната за две години заради

...
Националната програмата ‚Детско здраве беше прекъсната за две години заради
Коментари Харесай

Специалисти от София преглеждат безплатно деца в Бургас

Националната програмата ‚Детско здраве " беше прекратена за две години поради коронавирус пандемията, само че възобновена от през днешния ден. Лекари от 13 специалности от " Пирогов " ще прегледат над 450 деца в Бургас.

„ Става много по-улеснено детското опазването на здравето по този метод, тъй като даже и в огромните регионални градове като Бургас, Варна, Пловдив от време на време има усложнение с намирането на всичките специалности и то на едно място ", сподели доктор Петър Ангелов, детски уролог към УМБАЛСМ „ Пирогов ".

„ В България нямаме навика да залагаме на профилактиката и на профилактичните прегледи и доста постоянно и някои неща малко късно се хващат. И при едни такива начинания, които са да ги назовем разпространявани, хората имат опцията да се подсетят просто да посетят доктор ", разяснява доктор Стефан Овнарски, " Клиника по неврохирургия " към УМБАЛСМ „ Пирогов ".

Здравният министър, който дойде в Бургас за възобновяването на акцията, се ангажира тя да се трансформира в рутинна процедура в опазването на здравето.

„ По този метод се усъвършенства и връзката сред локалните педиатри, общопрактикуващи и експерти с високоспециализираните отделения в София. Сами знаете какво се случи преди една седмица. Точно от тук, от тази болница, преведохме със въздушна незабавна помощ детенце в " Пирогов ", сподели доктор Асен Меджидиев, длъжностен министър на опазването на здравето.

Заради острата потребност от качествено опазване на здравето за най-малките Бургас е на прага да построи и профилирана болница за деца, за която държавното управление даде „ зелена светлина " преди дни.

Автор: Давид Сукнаров
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР