Националната пациентска организация (НПО) и Българската стопанска камара (БСК) започват

...
Националната пациентска организация (НПО) и Българската стопанска камара (БСК) започват
Коментари Харесай

Социални работници от Враца помагат на хора с ТЕЛК и техни близки в търсенето на работа

Националната пациентска организация (НПО) и Българската стопанска камара (БСК) стартират взаимна самодейност за поддръжка на безработни с понижена продуктивност и техни близки.
400 пациенти с ТЕЛК или близки на лица с понижена продуктивност от пет града в страната до края на октомври би трябвало да получат безвъзмездна помощ от обществени служащи за това по-лесно да си намерят работа. Инициативата се осъществя и във Враца.
Двама обществени служащи от Враца дават безвъзмездна помощ на лица с ТЕЛК или близки на пациенти с понижена продуктивност при търсенето на работа. Социалните служащи оказват помощ с информация по отношение на свободните работни места в района, както и с информация за това по какъв начин безработните да трансформират квалификацията си или да продължат образованието си. Специалистите на Националната пациентска организация оказват помощ още с помощ при подготовката на автобиография и мотивационно писмо, както и с подготовката за изявление за работа. На обществените служащи може да се разчита и за придружаване до Бюрото по труда и локалната обществена работа за търсенето на повече благоприятни условия за намирането на работа.
Благодарение на партньорството си с Българската стопанска камара, Неправителствени организации ще дава на безработните лица с ТЕЛК или близки на пациенти с понижена продуктивност безвъзмездни електронни образования за търговски, продажбени, и презентационни умения, работа с компютър и други. Социалните служащи оказват помощ и в попълването на разнообразни документи, тъй че да се понижи зависимостта на пациентите с хронични болести от администрацията.
Освен директната работа с безработни с ТЕЛК или близки на лица с понижена продуктивност, Националната пациентска организация и Българската стопанска камара създават и осведомителна система, която оказва помощ на работодатели, както и с осведомителна акция за правото на хората с увреждания да се върнат на пазара на труда.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР