Националната ни гарнитура по футбол загуби с 0:2 от Литва

...
Националната ни гарнитура по футбол загуби с 0:2 от Литва
Коментари Харесай

И Литва се подигра с националите ни

Националната ни гарнитура по футбол загуби с 0:2 от Литва в София в дуел от европейските квалификации. Отборът на Младен Кръстаич е на последното място в групата. Нашите са без победа и с две точки. Това изцяло разумно ни оставя без шансове за класиране на Евро 2024. Представянето на “лъвовете ” ще се запомни, като следващата срамна страница в историята.

Двубоя се изигра на Националния стадион “Васил Левски ”. Близо 10-те хиляди фенове започнаха да крещят “оставка ” след второто попадение на гостите. Левият бек Пиюс Сирвис откри резултата с удар от близко в 45-ата минута. Малко преди този момент Андриан Краев получи втори жълт картон и нашите останаха в понижен състав. Десет минути след началото на второто полувреме Пиюс Сирвис още веднъж наказа “лъвовете ” – този път с глава след плонж.

 Снимка: БГНЕС / АНТОНИЯ ГЕОРГИЕВА

На българската врата застана Иван Дюлгеров. Пред него в отбрана Кръстаич подреди Кристиан Димитров, Валентин Антов и Илия Груев. В халфовата линия стартираха Виктор Попов, Ивайло Чочев, Андриан Краев и Марин Петков.

Двубоят стартира с заплаха пред българската врата, където обаче Иван Дюлгеров внимаваше и реагира в точния момент. В седмата минута България се размина с разкриване на резултата. Спас Делев центрира отляво и откри Кирил Десподов, само че ударът с глава на капитана мина на сантиметри от задачата.

В 16-ата минута Фьодор Черних се откъсна самичък против Дюлгеров. Вратарят ни бе преодолян, само че попадението на литовците беше анулирано поради засада. Последваха скучни минути, а в 29-ата Викинтас Сливка нанесе застрашителен удар по диагонала, само че топката мина надалеч от българската рамка.

Секунди по-късно състояние на литовците, Спас Делев пропусна най-чистата опция до този миг в мача. Бързият нападател се измъкна от защитата на гостите, само че останал самичък против вратаря Емилиюс Зубас стреля в тялото му и пропусна да открие резултата.

 Снимка: БГНЕС / АНТОНИЯ ГЕОРГИЕВА

В 42-ата минута обстановката на терена се усложни за българския отбор. Нарушение наоколо до тъчлинията в полето на Литва на Андриан Краев се стори задоволително на грузинския рефер Круашвили да покаже втори жълт картон на полузащитника на Левски. Така България остана с десетима футболисти на игрището.

И с цел да се затвърди пословицата, че едно зло не идва в никакъв случай единствено, в 45-ата минута безредие след центриране пред българската врата, докара до неочакван гол на бека Пиюс Сирвис – 1:0 за гостуващия състав.

Второто полувреме стартира с три смени на Младен Кръстаич – Симеон Петров, Лукас Петков и Георги Русев влязоха на местата на Валентин Антов, Ивайло Чочев и Преслав Боруков. В 51-ата минута Спас Делев още веднъж стреля с глава, само че и още веднъж не сполучи, пращайки топката над вратата.

В 55-ата минута обаче тимът на Едгарас Янкаускас заля “лъвовете ” с втора порция ледена вода. Центриране отляво беше посрещнато ефектно с плонж от Пиюс Сирвис и Иван Дюлгеров още веднъж трябваше да бърка в мрежата си – 2:0 за Литва. Попадението беше посрещнато с крясъци “оставка ” от трибуните на Националния стадион.

 Снимка: БГНЕС / АНТОНИЯ ГЕОРГИЕВА

В 74-ата Юстас Ласицкас се пребори на 30 метра пред българската врата, при бързо изнасяне на топката в нашата половина, напредна и простреля Иван Дюлгеров в долния десен ъгъл. Голът на литовците обаче беше анулиран поради засада след ревизиране на обстановката с VAR.

До края на мача не се случи нищо съществено за отбелязване и по този начин насладата остана за футболистите и почитателите на Литва. В последните си две срещи от акцията България ще се изправи против любимците Унгария и Сърбия, които към този момент са недостижими в класирането за “лъвовете ”.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР