Националната космическа агенция на САЩ (NASA) публикува снимка на луната

...
Националната космическа агенция на САЩ (NASA) публикува снимка на луната
Коментари Харесай

Cassini изпрати уникални снимки от Сатурн

Националната галактическа организация на Съединени американски щати (NASA) разгласява фотография на луната на Сатурн Диона, която минава пред гигантската планета. Явлението, наричано от астрономите “транзит “, извършва значима роля в астрономията, защото се употребява за изследване на орбитите и атмосферите на планети както в Слънчевата система, по този начин и отвън нея, оповестява Фокус. Наблюдавайки транзитите в системата на Сатурн, учените са в положение да дефинират орбиталните характерности на естествените спътници на планетата.

На изображението, снимано от галактическата сонда Cassini в диапазона на забележимата зелена светлина, се вижда неосветената страна на пръстeните на Сатурн. Фотографията е направена от разстояние почти 2.3 милиона километра от газовия колос, като мащабът е 14 километра на пиксел.

Cassini е взаимен план на NASA, ЕКА (Европейската галактическа агенция) и Италианската галактическа организация. Сондата се ръководи от Лабораторията за реактивно задвижване към Калифорнийския софтуерен институт в Пасадена, Съединени американски щати. Орбиталният уред и двете му камери са създадени и съединени от екипа на лабораторията.

Източник: factor-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР