Националната информационна кампания в подкрепа на хората с хемофилия, която

...
Националната информационна кампания в подкрепа на хората с хемофилия, която
Коментари Харесай

Стартира Национална информационна кампания в подкрепа на хората с хемофилия

 Националната осведомителна акция в поддръжка на хората с хемофилия, която започва през днешния ден, ще продължи до 17 април - Световния Ден на Хемофилията. 

През 2021 националната акция във връзка Световния Ден на Хемофилията (17 април) ще премине под надпис “Движим се дружно с смяната! ", съгласно слогана на Световната Федерация по Хемофилия по отношение на миналата година, белязана от Covid-19 и международна пандемия.

Година, в която на всеки член на обществото се наложи по друг метод да се приспособява към новата действителност, до момента в който се пробва да продължи с пълноценния си метод на живот. За хората с хронични болести, годината донесе следващо в допълнение предизвикателство, с което те да се оправят, с цел да съумеят да си набират нужния достъп до медикаменти, докторска помощ и обществена поддръжка.

И през миналата година Българска Асоциация по Хемофилия продължи интензивно с активността си, съгласно всички противоепидемични ограничения. Въпреки всички компликации неправителствената организация продължи да се бори за обезпечаване на по-добро лекуване и метод на живот за пациентите с нарушавания на кръвосъсирването в България.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР