Националната хокейна лига оглежда осем или девет места, които могат

...
Националната хокейна лига оглежда осем или девет места, които могат
Коментари Харесай

НХЛ разиграва различни варианти за довършване на сезона, може да има промени в плейофите

Националната хокейна лига оглежда осем или девет места, които могат да одобряват до 12 тимове дружно, с цел да може да бъде завършен сезонът. Това съобщи комисионерът на лигата Гари Бетман.

"Не мисля, че сега има някой, който да може да каже с акуратност по кое време още веднъж ще може да се играе хокей, изключително в Северна Америка ", сподели Бетман. "Откакто шампионата бе спряно на 12 март, не сме спрели да работим и да търсим разновидности за продължаването му. Разигравали сме всевъзможни сюжети, когато и да е и при всевъзможни условия, само че към момента има огромна неизясненост ", добави той.

Бетман уточни, че сериозен проблем пред лигата са карантинните интервали и рестриктивните мерки за пътешестване, изключително тези чужденците. Близо 17 % от всички играчи в НХЛ са от страни отвън Северна Америка. По тази причина управлението на лигата има вяра, че най-хубавият вид за доиграване на сезона са няколко централизирани места, които да бъдат постоянно хигиенизирани.

Комисионерът добави, че е допустимо сезон 2019/20 да приключи в края на лятото или началото на есента, а сезон 2020/21 да стартира през декември месец. Идеята е постоянният сезон, от който остава да се доиграят 189 срещи, да бъде скъсен оптимално или да бъде преустановен, а в плейофите да вземат участие 24 тима, вместо 16, които да бъдат разграничени в две групи от по 12 от двете конференции.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР