Националната галерия представя Международно биенале на стъклото - 2021 (6

...
Националната галерия представя Международно биенале на стъклото - 2021 (6
Коментари Харесай

158 автори от 41 страни участват на международно биенале на стъклото 2021

Националната изложба показва Международно биенале на стъклото - 2021 (6 октомври - 7 ноември). Събитието е под патронажа на президента на Република България Румен Радев. Биеналето е подредено в " Квадрат 500 ", пред атриума и в панорамната зала на 6 етаж.

Третото издание на Международното биенале на стъклото уголемява обсега си и показва 158 създатели от 41 страни в експозиционни пространства на Квадрат 500 и Нов български университет. Съорганизатор е Националната изложба.

На обичайния към този момент конгрес, с извоювано място на интернационалната арт сцена, един до друг застават професори и студенти, именити художници и дебютанти, селектирани създатели и специфични посетители.
 Снимка: Булфото
Магичната стъклена маса сплотява в експозицията в Квадрат 500 географски проекции, национално и етносно многообразие, самостоятелни страсти и универсални послания.

Жанровото разнообразие и необятният софтуерен диапазон от майсторското притежаване на обичайни техники и типичен начини, през благосъстоянието на пробни практики и потреблението на нови материали и медии, ще провокира публиката да съпреживее цялостната гама от страсти, метафизичен и обществени аспекти на актуалното изкуство.
 Снимка: Булфото

Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР