Националната галерия и Дарик радио представят до 8 май On

...
Националната галерия и Дарик радио представят до 8 май On
Коментари Харесай

100 фотографски портрета на Константин Вълков

Националната изложба и Дарик радио показват до 8 май " On Air - Гостите на Дарик радио ", 100 фотографски портрета на Константин Вълков, в Двореца, пл. " Княз Александър I " 1.
Изложбата " On Air " e колективен портрет на ефира на Дарик радио, на гостите пред микрофона в студиото. Тя е втора част от образния план " гоСТОЛюбив " от 2019 година и поредна галерия на медията, която е деклариран филантроп на изкуствата. Черно-белите портретни фотографии, снимани от началото на 2019 до март 2022 година, основават паралелна образна история на радиото.
Експозицията влияе като документална хроника - безпристрастна и справедлива. Тя е памет за времето посредством селекция от 100 черно-бели фотографски портрета на президенти, министър председатели, актьори, художници, финансисти, публицисти, писатели, общественици... Експонирани дружно, те са и къса енциклопедия: кой кой е в общественото пространство.
В диапазона сред черното и бялото, с контрастна светлина, фотографиите са направени в традицията на класическия портрет - минималистични, с акцент върху моментното положение. Без външни елементи и предварителна подготовка, те са съсредоточени в хващане на краткотрайни страсти. Отвъд думите, портретите пресъздават идеята на Дарик радио - ефир за хрумвания, ефир за вести, ефир за одобрени и нови гении.
Авторът Константин Вълков е програмен шеф на Дарик радио. От 2018 година осъществя образната поредност " гоСТОЛюбив ", в която снима гостите на Дарик. Над 200 са портретите в нея. Вълков е работил в Ретро радио и списание " Егоист ", създател е на публикации в доста български и задгранични вестници и списания.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР