Националната енергийна компания Укренерго подписа споразумение с 15 системни оператори

...
Националната енергийна компания Укренерго подписа споразумение с 15 системни оператори
Коментари Харесай

Украйна получава енергийна помощ от 15 страни от ЕС

Националната енергийна компания " Укренерго " подписа съглашение с 15 систематични оператори на Европейската мрежа на операторите на преносни системи за електрическа енергия. Това ще разреши да търси помощ в непредвидени обстановки.

Компанията разгласява известието във Фейсбук.

" Споразумението е различен значим принос към енергийната непоклатимост и резистентност на Украйна. Благодарение на солидарността и решимостта на нашите другари, може да се разчита на повече незабавна помощ. Днес украинската енергийна система е още по-силна. Това значи, че украинците ще имат светлина при вкъщи даже и в най-мрачните времена ", сподели основният изпълнителен шеф на Володимир Кудрицки.

Той посочи, че Украйна е разчитала на поддръжка от енергийните системи на прилежащите страни. Новото съглашение уголемява кръга от страни, от които може да се желае незабавна помощ. Сега включва и несъседни.
 Лошото време остави без ток осем области в Украйна
Лошото време остави без ток осем области в Украйна

Руски обстрел е засегнал електромрежата в други три района на страната

Това в допълнение укрепва устойчивостта на енергийната система на Украйна. Това е значимо поради постоянните офанзиви на Русия против украинската енергийна инфраструктура.

Аварийната помощ е незабавна доставка на електрическа енергия от друга страна по искане на систематичния оператор. Това е належащо, в случай че към този момент са изчерпани вътрешните запаси и средства за отбягване на едновременни спирания на зареждането на огромен брой консуматори. Различава се от вноса. Това е незабавна мярка за превъзмогване на изключителна обстановка. Нуждата от нея не може да се планува авансово. Вносът, в противен случай, се прави в границите на авансово избран период по подписани търговски контракти.

Както беше обявено, при започване на седмицата Европейската мрежа на операторите на преносни системи реши да усили в допълнение потенциала за импорт на електрическа енергия в  Украйна до 850 MW от сегашните 700 MW.
 Украйна още веднъж създава ток, само че спиранията не престават
Украйна още веднъж създава ток, само че спиранията не престават

Отново опасения към Каховския язовир
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР