Националната баскетболна асоциация (НБА) отстрани за срок от една година

...
Националната баскетболна асоциация (НБА) отстрани за срок от една година
Коментари Харесай

НБА отстрани за една година и глоби с 10 млн. долара собственика на Финикс Сънс заради тормоз към служители

Националната баскетболна асоциация (НБА) в профил за период от една година и санкции с 10 милиона $ притежателя на Финикс Сънс - Робърт Сарвър, който бе упрекнат в основаване на токсична работна среда.

Лигата нае за следствието самостоятелна компания, която интервюира 320 някогашни и сегашни чиновници на Сарвър в Сънс и женския Финикс Мъркюри, откакто милиардерът бе махленски от ESPN в систематична приложимост на расистки и сексистки език.
Компанията е прегледала над 80 хиляди документа, в това число електронни пощи, текстови известия и видео материали. Заключението е, че Сарвър, който спомага на следствието, е нарушавал систематично стандартите на Лигата за работна атмосфера. Той е употребявал расистки език, третирал е неравно дами и се е държал жестоко със чиновниците си, от време на време граничещо и с тормоз.

Докладът сочи, че Сървър е употребявал N-думата (обида за чернокожи) минимум пет пъти, тормозил е полово свои работнички, а други е псувал.
По време на наказването си Сарвър няма право да посещава офиси, зали или подготвителни стадиони, свързани с тимове от НБА или УНБА. Той не може да взе участие в ръководството на двата тима и да участва на срещи с други шефове. Наказанието от 10 милиона $ пък е оптималното, което верните на НБА и УНБА разрешават. Глобата ще бъде дарена на организации, борещи се за тъждество сред половете и защитаващи човешките права.

Сарвър е притежател на Сънс и Мъркюри от 2004 насам./Fakti
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР