Националната баскетболна асоциация (НБА) отстрани за срок от една година

...
Националната баскетболна асоциация (НБА) отстрани за срок от една година
Коментари Харесай

НБА отстрани за една година собственика на Финикс Сънс заради тормоз към служители

Националната баскетболна асоциация (НБА) в профил за период от една година и санкции с 10 милиона $ притежателя на Финикс Сънс - Робърт Сарвър, който бе упрекнат в основаване на токсична работна среда.

Лигата нае за следствието самостоятелна компания, която интервюира 320 някогашни и сегашни чиновници на Сарвър в Сънс и женския Финикс Мъркюри, откакто милиардерът бе махленски от ESPN в систематична приложимост на расистки и сексистки език.

Компанията е прегледала над 80 хиляди документа, в това число електронни пощи, текстови известия и видео материали. Заключението е, че Сарвър, който спомага на следствието, е нарушавал систематично стандартите на Лигата за работна атмосфера. Той е употребявал расистки език, третирал е неравно дами и се е държал жестоко със чиновниците си, от време на време граничещо и с тормоз.

Докладът сочи, че Сървър е употребявал N-думата (обида за чернокожи) минимум пет пъти, тормозил е полово свои работнички, а други е псувал.

По време на наказването си Сарвър няма право да посещава офиси, зали или подготвителни стадиони, свързани с тимове от НБА или УНБА. Той не може да взе участие в ръководството на двата тима и да участва на срещи с други шефове. Наказанието от 10 милиона $ пък е оптималното, което верните на НБА и УНБА разрешават. Глобата ще бъде дарена на организации, борещи се за тъждество сред половете и защитаващи човешките права.

Сарвър е притежател на Сънс и Мъркюри от 2004 насам.

Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР