Националната баскетболна асоциация на САЩ и Канада (НБА) глоби Далас

...
Националната баскетболна асоциация на САЩ и Канада (НБА) глоби Далас
Коментари Харесай

НБА глоби Далас Маверикс със 750 000 долара

Националната баскетболна асоциация на Съединени американски щати и Канада (НБА) санкции Далас Маверикс със 750 хиляди $. Причината е нарушение на политиката на лигата при загубата им от Чикаго със 112:115, съгласно която тимовете дават отмора на играчи, които не са контузени, предава Българска телеграфна агенция.

Кайри Ървинг, Джош Грийн, Тим Хардауей младши, Макси Клебер и Кристиан Уууд пропуснаха дуела предишния петък, а Лука Дончич игра единствено в първата четвърт.

Маверикс претърпяха проваляне от Булс, само че резервираха десетата си позиция за драфта през 2023 година.

Треньорът на Далас Джейсън Кид дефинира като „ организационно решение “ обстановката и добави: „ Такива решения от време на време са тежки в нашия бизнес. Опитваме се да изградим шампионски тим. С това решение може би вършим крачка обратно. Да се надяваме, че ще продължим по пътя напред. “

От НБА оповестиха, че Далас ще би трябвало да заплати за държанието си „ нездравословно за лигата “ и обясниха, че с дейностите и обществените си изказвания Маверикс са показали, че желаят да изгубят мача, с цел да подобрят възможностите си да запазят избора си първия кръг на драфта.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР