Националната авиокомпания на Обединените арабски емирства (ОАЕ) Etihad Airways, увеличи

...
Националната авиокомпания на Обединените арабски емирства (ОАЕ) Etihad Airways, увеличи
Коментари Харесай

Националната авиокомпания на страна от БРИКС със скок на нетната печалба 6 пъти за 2023 година

Националната самолетна компания на Обединените арабски емирства (ОАЕ) Etihad Airways, усили доста чистата си облага за 2023 година, на фона на повишения пътнически трафик.

Както се споделя в известието на самолетната компания, през миналата 2023 година, чистата й облага се е нараснала 5,7 пъти и възлиза на 143 милиона $, по отношение на 25 милиона $ за миналата година. Има повишаване и на приходите за предходната година, въпреки и не толкоз огромно - с 10%, до 5,5 милиарда $, при 5 милиарда $ за 2022 година.

Същевременно броят на превозените пасажери от Etihad Airways през 2023 година се е нараснал с 14%, до 14 милиона индивида.

Принос за впечатляващия финансов резултат на Etihad Airways през миналата година има и фактът, че самолетната компания започва 15 нови задгранични дестинации, в това число до Бостън, Копенхаген и Санкт Петербург.
 Новата посока на
Новата посока на " приключване " на съветските капитали - към страна износителка на нефт

Финансовият поток се е удвоил за към година и половина

Националният авиопревозвач на ОАЕ - която е от новите 5 страни, включили се към икономическата организация БРИКС от началото на 2024 година - усили своя авиофлот с 14 самолета през 2023 година.

Наскоро беше обявено, че притежателят на Etihad Airways, капиталовата компания ADQ, договаря с банки за идното листване на фондовата борса, което може да стане още през тази година.

Ръководителят на самолетната компания, Антоноалдо Невес, в изявление за CNBC, на въпрос за идното IPO на авиопревозвача, в този момент споделя: " Работя по въпроса, с цел да бъдем подготвени, когато му пристигна времето ".
 ОАЕ може скоро да излязат от
ОАЕ може скоро да излязат от " сивия лист " за пране на пари, в който България беше включена през 2023-а

В листата са включени още: Мали, Сирия, Турция, Виетнам и други държави
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР