Националната асоциация за приемна грижа (НАПГ) удостои А1 със специална

...
Националната асоциация за приемна грижа (НАПГ) удостои А1 със специална
Коментари Харесай

Заедно изграждаме бъдещето: Отдаденост на каузата за приемната грижа за децата

Националната асоциация за приемна грижа (НАПГ) удостои А1 със специфична премия „ Спасители на детството “ за дълготрайната поддръжка за идеята в последните 10 години.

По време на церемонията, извършена през вчерашния ден вечерта в Деня на приемната грижа, Националната асоциация отличи приемни родители, персони, организации и институции със забележителен принос за развиване на идеята.

Министър-председателят акад. Николай Денков беше почетен посетител на събитието и връчи премиите на НАПГ „ Приемни родители за образец “ по време на събитието и разяснява: „ Всяко дете се нуждае от фамилна, топла грижа, уют и човечност. Когато животът не е обективен към някои деца, се появява знамение - хора, които не помнят границите и имат вяра: „ Аз мога да трансформира ориста на тези деца “. Това прави приемните родители невероятни герои. Те са тези, които обезпечават бъдеще на деца, които другояче нямат късмет да съумеят. Чисто човешки им благодаря за това, което вършат “.

Александър Миланов, изпълнителен шеф на НАПГ , съобщи: „ Националната асоциация за приемна грижа построява и развива мрежа за поддръжка за хората, които одобряват децата в техните най-трудни моменти, и с любовта си им оказват помощ да пораснат като пълноценни персони. Вече 14 години работим в тази посока и през днешния ден сплотяваме над 600 приемни родители в България, което ни прави най-голямото родителско обединяване у нас. Благодарни сме, че към този момент близо 10 години имаме поддръжката на А1, с които дружно подкрепяме децата да преодолеят сложния старт в живота в фамилна среда. “

Той връчи специфична премия „ Спасители на детството “ на Илияна Захариева, шеф „ Корпоративни връзки “, А1 България, която разяснява: „ За да отгледаш дете, е нужно цяло село “, по тази причина приемните родители би трябвало да бъдат подкрепяни - от страната, асоциацията, обществените служащи, лекари и учители, А1 - от всички, които ще бъдат отличени довечера. Благодаря на НАПГ, че за поредна година сме „ спасителите на детството “. Подкрепяме идеята на приемната грижа повече от 10 години – във всички значими за тях моменти. Помагаме им с подготовката за първия образователен ден, за завършващите организираме абитуриентски бал, предоставяме им и кариерно насочване. Децата в приемни фамилии порастват, идват нови, само че всички те са „ нашите ” деца. Радвам се, че дружно даваме късмет те да порастват щастливо и умерено и да имат бъдещето, което всеки желае за децата си. “

А1 поддържа идеята на приемната грижа, която прави допустимо щастливото и умерено детство и всяка година дружно с НАПГ оказва помощ на над 400 деца в приемни фамилии да порастват, учат и развиват гениите си.

Илияна Захариева връчи премията на НАПГ „ Спасители на детството “ на публицистите на бТВ Виктория Готева и Кристина Газиева за ярките им репортажи, свързани с правата на децата, държавната грижа за най-малките, проблемите пред децата и родителите в региона на образованието и опазването на здравето, както и за изданието на бТВ Репортерите, отдадено на бъдещето на децата от приемни фамилии след напускането на приемната грижа.

Дългосрочната поддръжка на А1 за самодейностите на НАПГ способства повече деца в страната да порастват в положителна фамилна среда. За последните 10 години компанията е вложила над половин милион лв. в идеята посредством разнообразни форми на финансиране. Благодарение на партньорството на А1 НАПГ организира годишни национални лагери за приемни деца и младежи, кариерно консултиране за младежи, специфични вечери за зрелостниците от приемни фамилии и годишни срещи на приемните родители.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР