Националната асоциация на картофопроизводителите никога не е участвала и няма

...
Националната асоциация на картофопроизводителите никога не е участвала и няма
Коментари Харесай

Позиция на Национална асоциация на картофопроизводителите за продължаване на ефективни стачни действия

Националната асоциация на картофопроизводителите в никакъв случай не е взела участие и няма да взе участие в уговорени мачове. По тази причина заявяваме безапелационната си позиция за заледяване на участието си в Българската земеделска камара. Не поддържаме взетото решение за сключване на меморандум с контрактуваните през днешния ден текстове сред правитерлството и Българската земеделска камара. Смятаме че тази организация не съставлява и не пази все още ползите на всички български земеделци. Затова продължаваме ефикасни протестни дейности и настояваме за националноотговорна политика на държавното управление за целия бранш „ Земеделие ". Нашите претенции са:
Правителството да предприеме дейности и да внесе искане за преразглеждане на „ Зелената договорка " в Европейската комисия. Това искане съответствува с позицията на всички останали стачкуващи аграрни производители в Европа, включително и с тази на „ Копа Коджека " ; Да бъде спрян вносът на аграрни артикули от трети страни включително и от Украйна, които не са създадени по европейските стандарти, или да бъдат въведени еко-такси за тези стоки; Допълнителни обезщетения за земеделските производители от планинските и полупланинските региони;
За да бъдем чути през днешния ден в 11 ч. ще блокираме метода към Граничен контролно-пропусквателен пункт Илинден-Ексохи, след разклона за село Садово. Блокадата ще продължи до 14 ч.

Национална асоциация на картофопроизводителите

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР