Националната асоциация Българско Черноморие е изпратила сигнал до главния прокурор

...
Националната асоциация Българско Черноморие е изпратила сигнал до главния прокурор
Коментари Харесай

Националната асоциация Българско Черноморие сезира главния прокурор за фалшифицирани данни

Националната асоциация " Българско Черноморие " е изпратила сигнал до основния прокурор Сотир Цацаров , в който твърди, че Ръководството за установяване на местообитанията с европейска значителност в България е фалшифицирано и с сменени данни. Според инспекция на специалистите от Асоциацията появяването на Понто-сарматските степи в българския юридически мир е резултат от документална машинация, поради която против България е извършена наказателна процедура и има влезнало в действие неоправдателно решение на съда в Страсбург.

Според ескпертите от асоциацията проблемите към предпазените зони с Понтосарматските степи в региона са основани изкуствено през годините. В първичното управление за установяване на местообитанията с европейска значителност от 2005г. са вписани дребни местообитания от Западнопонтийски божурови степи, които през 2009г. са сменени от съвсем 25 хиляди декара Понто-сарматски степи, без да е конкретизирано въз основата на какви научни данни се постанова тази замяна.

На базата на тези подозрения Националната асоциация " Българско Черноморие " е подала сигнал до основния прокурор Сотир Цацаров.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР