Националната агенция за приходите събра над 4 млн. лева просрочени

...
Националната агенция за приходите събра над 4 млн. лева просрочени
Коментари Харесай

Само за седмица данъчните събраха 4 млн. лв. от длъжници

Националната организация за приходите събра над 4 млн. лв. просрочени отговорности единствено за 7 дни, като десетки длъжници са поели ангажимент за внасяне на още над 9 млн. лева за налози и осигурителни вноски през идващите 2 седмици. Това оповестяват от приходната администрация с уточнението, че резултатът се дължи на ангажирането на териториалните шефове на Национална агенция за приходите и организирането на незабавни лични срещи с най-големите длъжници.

При встъпването в служба на служебния министър на финансите Асен Василев той изиска данъчната администрация да насочи вниманието си към огромните данъкоплатци, вместо да се концентрира върху дребни бизнеси, каквото е неговото усещане за досегашния жанр на работа. Междувременно данъчната администрация по разпореждане на принципала си стартира да ревизира и компаниите с огромни касови наличия.

Териториалните шефове са разговаряли персонално с 95 души в рамките единствено на седем дни, като в партньорски дух са разисквани опциите за заплащане, в това число на части, оповестяват от Национална агенция за приходите.

Близо 50% от длъжниците са създали заплащане директно след срещата. Част от тях са поели ангажимент до края на юни 2021 година да погасят отговорности на обща стойност над 9 млн. лв., а други - че ще заплатят задълженията си в границите на годината.

Срещите с длъжници на бюджета не престават.

Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР