Националната агенция за приходите събра над 4 млн. лева просрочени

...
Националната агенция за приходите събра над 4 млн. лева просрочени
Коментари Харесай

Хората на Спецов вече събират милиони от фирмите с просрочени данъци |

Националната организация за приходите събра над 4 млн. лв. просрочени отговорности единствено за 7 дни, като десетки длъжници са поели ангажимент за внасяне на още над 9 млн. лева за налози и осигурителни вноски през идващите 2 седмици.

Това се дължи на ангажирането на териториалните шефове на Национална агенция за приходите и организирането на незабавни лични срещи с най-големите длъжници, което докара до бързи позитивни резултати при събирането на обществени задължения, оповестяват от приходната организация.

След идването на власт на служебния кабинет стана ясно, че компании са " не запомнили " да си платят налози за близо 10 милиарда лв..

Териториалните шефове са разговаряли персонално с 95 лица в рамките единствено на седем дни, като в партньорски дух са разисквани опциите за заплащане, в това число на части, оповестяват от Национална агенция за приходите.

Близо 50% от длъжниците са създали заплащане директно след срещата. Част от лицата са поели ангажимент до края на юни 2021 година да погасят отговорности на обща стойност над 9 млн. лв., а други - че ще заплатят задълженията си в границите на годината.

Срещите с лица със закъснели заплащания към бюджета не престават.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР