Националната агенция за приходите (НАП) засега няма да уведоми хората

...
Националната агенция за приходите (НАП) засега няма да уведоми хората
Коментари Харесай

НАП препоръчва на 189 души да сменят личната си карта заради теча

Националната организация за приходите (НАП) към този момент няма да уведоми хората какви тъкмо техни персонални данни са изтекли при хакерската офанзива против организацията. В същото време организацията е открила, че единствено 189 души е добре да сменят персоналните си карти поради теча, като всеки един от тези хора щял да бъде известен персонално.

Десет дни, откакто се разбра, че от масивите на приходната администрация са източени данните на 4 млн. живи български жители и на още към 1 млн. умряли, към момента не е пуснато приложението, през което хората трябваше да ревизират дали техните имена, адреси, ЕГН, номера на персонални карти са измежду непозволено източените.

Дори откакто то бъде пуснато обаче, хората ще схванат само, че са в публикуваната от хакери база данни, само че не и каква тъкмо информация за тях участва във файловете.

Това излиза наяве от известие на приходната организация, в което се разказва по какъв начин ще работи към момента несъществуващото приложение за инспекция. Целта е да се предотврати корист с персонални данни.

На по-късен стадий на хората може и да бъде предоставена информация за съответния вид изтекли данни. Това щяло да стане, откакто се свери наличната в Национална агенция за приходите информация с тази в изтеклите файлове, с цел да се види дали няма дописване или операция.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР