Националната агенция за приходите (НАП) ще публикува предварително попълнените данъчни

...
Националната агенция за приходите (НАП) ще публикува предварително попълнените данъчни
Коментари Харесай

НАП напомня: През март може да използваме 5% отстъпка при данъка за довнасяне

Националната организация за приходите (НАП) ще разгласява авансово попълнените данъчни заявления за физически лица.
Те ще са налични посредством личен идентификационен код (ПИК) или електронен автограф. Данните в декларациите би трябвало да бъдат допълнени, а по-късно доказани от потребителите, припомнят от Национална агенция за приходите.
В авансово попълнените заявления се съдържа цялата информация за приходите – облагаеми (от контракт или хонорар, изплатени от юридическо лице) или необлагаеми хонорари, да вземем за пример ваучери за храна, допълват от Приходната организация
В декларациите ще се съдържа информация и за употребените облекчения за родители, които са през шеф, както и за изплатени приходи от друга стопанска активност – наем, компенсации, пропуснати изгоди или неустойки, награди от надпревари.
От Национална агенция за приходите прецизират, че има приходи, които данъкоплатецът самичък би трябвало да попълни, в случаите, когато е придобил приходи от свободна специалност или активност като аграрни стопани.
През м. март може да се употребява и 5% отстъпка от налога за довнасяне.

Плащането му би трябвало да се реализира до края на месеца , като от Национална агенция за приходите поучават „ авансово да си ревизират дали имат такива обществени отговорности все още на подаване на декларацията. Ако имат, е належащо да ги платят и по-късно да подадат и своята декларация “.

Данъчната акция за физическите лица завършва на 2 май, а до м. Септември има опция за еднократна промяна на данните.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР