Националната агенция за приходите (НАП) пуска нова електронна услуга, която

...
Националната агенция за приходите (НАП) пуска нова електронна услуга, която
Коментари Харесай

Бизнесът вече в директна връзка с НАП

Националната организация за приходите (НАП) пуска нова електронна услуга, която дава опция на бизнеса да обменя информация директно и автоматизирано с приходната организация. Това оповестяват от Национална агенция за приходите.

Това става посредством софтуерен ключ (API ключ), който реализира съгласуваност от вида " система-система " сред софтуерите на бизнеса и Национална агенция за приходите, изясняват от приходната организация. Потребителите би трябвало да заявят приемането му посредством новата услуга " Заявление за ползване/прекратяване на електронните административни услуги, предоставяни от Национална агенция за приходите посредством приложно-програмни интерфейси (API) ", която е налична с дипломиран електронен автограф (КЕП), показват от Национална агенция за приходите.

След като получи софтуерния ключ, потребителят би трябвало да го интегрира в софтуера, който употребява, с цел да може да се свърже със системите на приходната организация.  

В момента от новата услуга могат да се възползват единствено хазартните оператори, които към този момент имат автоматизиран достъп до Регистъра на уязвимите лица по Закона за хазарта. От Национална агенция за приходите оповестяват, че следва поетапно разширение на обсега на услугите, до които ще се обезпечи директен достъп сред системите на Национална агенция за приходите и бизнеса, като подаването на данъчни и осигурителни заявления. 

 

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР