Националната агенция за приходите (НАП) е приключила данъчната ревизия на

...
Националната агенция за приходите (НАП) е приключила данъчната ревизия на
Коментари Харесай

НАП изчисти Горанов, още проверява Младен Маринов

Националната организация за приходите (НАП) е завършила данъчната проверка на някогашния финансов министър в държавното управление на ГЕРБ Владислав Горанов. Тя е била за интервала от 1 януари 2015 година до 31 декември 2020 година и не е открила отговорности, са съобщили от Национална агенция за приходите пред segabg.com. Все още обаче продължава инспекцията, която стартира преди повече от година, за параленост сред приходи и имущество на някогашния вътрешен министър и народен представител от ГЕРБ Младен Маринов.
Национална агенция за приходите се засилва против някогашните министри през юни предходната година. Тогава стана известно, че консултантската компания " Трилема Кансълтинг " ЕООД, която е еднолична благосъстоятелност на Владислав Горанов, е придобила два парцела в блок 11 на бул. " Цариградско шосе ". Първият съставлява офис на банка с повърхност 145 кв. м, който се намира на сутеренен етаж, а вторият е записан като " образователна занималня на две равнища " и е 136 кв. м. Към него има и прилежащо мазе. Видно от информация в имотния указател договорката е подписана на 27 май м.г., а материалният интерес е 752 994 лева Продавачът е компанията " Лазурит 94 " АД.
Не е ясно от кое място Горанов разполага с такава крупна сума. В последната имуществена заявления на някогашния финансов министър написа, че той има 76 193 лева на влог, а неговата брачна половинка - още 11 500 лева Консултантската му компания, която е записана през август 2020 година, към момента не е разгласила годишен финансов доклад.
Първоначално някогашният министър отхвърляше да разяснява по какъв метод е съумял да събере средства за покупката на парцели, само че по-късно пред няколко медии Горанов съобщи, че тези 750 000 лева са от комерсиалната активност на консултантската му компания, както и от заем. Видно от Търговския указател няма основан залог върху капитала на " Трилема Кансълтинг " ЕООД, нито пък има ипотека върху някои от парцелите на Горанов. style= " margin: 1rem; background-image: initial; background-position: initial; background-size: initial; background-repeat: initial; background-attachment: initial; background-origin: initial; background-clip: initial; " >  

 
  class= " MsoNormal " >
  class= " MsoNormal " >

 

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР