Националната агенция за предотвратяване на корупцията (NACP) на Украйна включи

...
Националната агенция за предотвратяване на корупцията (NACP) на Украйна включи
Коментари Харесай

Украйна включи в списъка на „спонсорите на войната“ три водещи китайски петролни и газови компании

Националната организация за попречване на корупцията (NACP) на Украйна включи трите най-големи петролни и газови компании в Китай в листата си на „ интернационалните спонсори на войната “. Това заяви пресслужбата на НАЗК в канала си в Telegram.

Става въпрос  за националната петролна компания на Китай CNOOC Group, занимаваща се с рандеман на изкопаеми горива и профилирана в рафинирането на недопечен петрол, Sinopec Group и най-голямата китайска национална нефтена и газова корпорация China National Petroleum Corporation.

От НАЗК прецизират, че всички тези компании са включени в листата, тъй като „ не престават да извършват взаимни планове с Русия “.

Преди това организацията включи в този лист индийската компания Shree Ramkrishna Exports, най-големият състезател на пазара на диаманти. Този лист към този момент включва китайската група компании Alibaba Group Holding Limited, която има платформата за онлайн търговия Aliexpress, австрийската банкова група Raiffeisen Bank, един от най-големите пристанищни оператори в света DP World (ОАЕ), Procter&Gamble, Leroy Merlin, Auchan и доста други.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР