Националната агенция по приходите (НАП) запечата вчера за срок от

...
Националната агенция по приходите (НАП) запечата вчера за срок от
Коментари Харесай

НАП затвори заведение във Варна, но съдът отмени решението

Националната организация по приходите (НАП) запечата през вчерашния ден за период от 10 дни заведение на Морската гара във Варна. Търговският обект не е издавал фискални, а служебни бонове, които не са достигнали до сървъра на Национална агенция за приходите.

Днес обаче заведението „ Театро “ още веднъж отвори след акцията на данъчните.

Решението на Административният съд анулира разпореждането на приходната организация и я осъди да заплати разноските по делото.

„ Казусът от през вчерашния ден, при който бе затворено едно от най-популярните заведения в Морската столица, е индикативен по какъв начин непремерени и тенденциозни дейности на държавни институции вредят на туризма по българското Черноморие в миг, в който така и така той изпитва компликации “, написаха от БАЗ и СБЗ в позизия до медиите. 

„ Смятаме, че е извънредно недопустимо да се жигосва обществено който и да е представител на българския туристически бизнес, преди да е потвърдена неговата виновност. Основната движеща мощ на туризма е репутацията – на българските заведения, на българските хотели и плажове, на страна ни. От вчерашната акция и провокираното от страна на Национална агенция за приходите медийно отразяване печеливши няма, с изключение на краткотрайния ПР резултат за приходната организация. Дано той си е коствал пропуснатите изгоди за българския бизнес, пропуснатите спомагателни доходи под формата на налози към страната ни и в последна сметка следващото леке върху имиджа на българския туризъм “, означават още те. 

Те изричат благодарности за поддръжката на Българска асоциация на заведенията и Сдружението на заведенията в България, които за следващ път показат, че може да има колегиалност и единение, когато са нарушени правата даже на едно заведение. „ Адмирираме и дейностите на съда, които ни дават вяра, че въпреки всичко живеем в правова страна “, означават още БАЗ и СБЗ.

 
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР