Националната агенция по приходите (НАП) търси милиони неплатен ДДС от

...
Националната агенция по приходите (НАП) търси милиони неплатен ДДС от
Коментари Харесай

Приходната агенция търси милиони от данъци от фирмите с авансови плащания за Хемус

Националната организация по приходите (НАП) търси милиони неплатен Данък добавена стойност от компании, свързани с източването на парите за автомагистрала " Хемус ", демонстрира следствието на уеб страницата Bird и врачанската медия " Зов нюз ". Според него от получените от държавната компания " Автомагистрали " предплатено 56 млн. лева от " Водно строителство - Благоевград " за строителството на лот 5 на автомагистрала " Хемус " са минали през 5 компании, благосъстоятелност на малоимотни хора или на членове на политически партии.

Четири от тях се ревизират от Национална агенция за приходите, тъй като дължат съществени суми. " Виндор Монтана " ЕООД, благосъстоятелност на жена от ромски генезис, дължи 3.4 милиона лв.. Нейният прокурист - малоимотният Красимир Митриков, е изтеглил над 18 млн. лева на каса в Интернешънал Асет Банк, след което е умрял от Covid-19, се споделя в следствието.

Случаят даде мотив през вчерашния ден на служебния министър на вътрешните работи Бойко Рашков да разяснява, че чака да се появят доста клошари по следствието на градежа на автомагистрала " Хемус ".

" Много се надявам да не умират постоянно от Covid, разбирате ли ме? ", съобщи Рашков, намеквайки, че в гибелта на Митриков има престъпен детайл.

В листата на длъжниците на Национална агенция за приходите са още " Про Билдинг Груп " ЕООД, която дължи 2.5 млн. лева, и " Левента 90 " ЕООД с дълг от 2.1 млн. лева През двете компании са минали общо над 25 млн. лева от платените предплатено за градежа на лот 5 на автомагистрала " Хемус ". Парите са изтеглени в брой от двама души, свързани с ромските партии " Евророма " и " Рома ".

На взаимна конференция на Министерство на вътрешните работи, Министерство на регионалното развитие и Национална агенция за приходите, на която бяха разказани схемите за източване на държавните пари за градежа на автомагистралата, шефът на приходната организация Румен Спецов сподели, че схемата " Автомагистрали " е ощетила бюджета минимум с 20 млн. лв..
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР