Националната агенция по приходите е приключила две от проверките по

...
Националната агенция по приходите е приключила две от проверките по
Коментари Харесай

НАП прати на прокуратурата две проверки по "Барселонагейт"

Националната организация по приходите е завършила две от инспекциите по абсурда " Барселонагейт ", в който бе забъркано името на премиера Бойко Борисов. Съставени са ревизионни актове на едно сдружение и едно физическо лице, заяви за " Сега " представителят на Национална агенция за приходите Росен Бъчваров. Той обаче не посочи кои са хората, обект на инспекцията, и не даде повече детайлности. Резултатите са изпратени в прокуратурата, която към този момент близо година води следствие по случая.

Приходната организация подхвана абсурда на 27 февруари, откакто гражданско съдружие БОЕЦ разгласява документи, от които излиза наяве, че бащата на манекенката Борислава Йовчева е вложил 1 750 000 лева като капитал в испанската компания Emma BGS SL, чието седалище е точно първокласната къща в Барселона и се проверява от испанските управляващи за пране на пари. Същото сдружение имаше и първокласен магазин за облекла с повърхност 140 кв. м на една от централните улици на каталунския град - Paseo de Grácia. Бутикът беше мигновено опразнен и затворен след изявленията на испанския вестник " Ел Периодико " за следствието против българския министър председател.

По информация на " Сега " обаче към момента не е завършила данъчната инспекция на бащата Георги Йовчев, който е някогашен водопроводчик от Сандански и няма никакъв по-сериозен бизнес. Тя най-вероятно ще бъде прекъсната, защото мъжът не обитава трайно в България. Именно затова пък манекенката въобще не е обект на инспекция от Национална агенция за приходите.

Междувременно абсурдът продължава да отлежава в профилираната прокуратурата. Само преди седмица въпросът с " Барселонагейт " беше още веднъж издигнат от евродепутатите от групата в Екологичен потенциал за наблюдаване на демокрацията, върховенството на закона и главните права. Те попитаха какво е настоящото положение на следствието и подсетиха на прокуратурата за обяснението ѝ от преди месеци, че чака отговори от испанските управляващи по тяхното следствие. " Въпреки предоставените данни за контакт и миналия дълъг интервал, правосъдните управляващи в Кралство Испания към момента не са се свързали с българските управляващи ", твърдяха от държавното обвиняване през октомври.
В същото време следите към абсурда с първокласната къща и младата манекенка Борислава Йовчева, свързвана с премира Борисов, започнаха усърдно да се замитат. Имението в Барселона, за чийто притежател се обявява някогашният шеф в " Лукойл България`` Александър Чаушев през компанията Numin Invest S.L, беше продадено, като оповестената цена беше над 2 900 000 евро.

Затвореният бутик и компанията Ema BGS S.L. пък бяха купени от брачната половинка на някогашен консултант в политическия кабинет на Бойко Борисов, сподели следствие на Бюрото за Разследващи Репортажи и Данни (BIRD). Магазинът е станал благосъстоятелност на Росица Велкова - някогашен специалист в ГЕРБ, забъркана в следствието против лобиста Петер Хохегер. Тя от своя страна го е продала на някогашната брачна половинка на Светослав Спасов, който през първия мандат на ГЕРБ беше назначен като консултант в политическия кабинет на премиера Бойко Борисов. Преди това беше прочут деятел от Национална движение „Симеон Втори", изкарал два мандата като народен представител. Като млад политик той управлява Либералната младежка асамблея дружно с Делян Пеевски.

Освен това предприемачът Йордан Христов, който съставлява офшорката Palms Enterprises, вложила дружно с бащата на Йовчева 875 хиляди евро в първокласния бутик в Барселона и компанията Ema BGS S.L., изненадващо подписа брак в режим на разграничена имуществена общественост с някогашната манекенка. Пред кореспондент на проверяващия уебсайт " Биволъ " Христов разяснява, че детето на Йовчева не е от него, а бракът бил неточност. Той не отхвърли и познанството си с премиера Бойко Борисов.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР