Националната агенция по приходите е приключила две от проверките по

...
Националната агенция по приходите е приключила две от проверките по
Коментари Харесай

НАП прати на прокуратурата две проверки по Барселонагейт

Националната организация по приходите е завършила две от инспекциите по абсурда " Барселонагейт ", в който бе забъркано името на премиера Бойко Борисов. Съставени са ревизионни актове на едно сдружение и едно физическо лице, заяви за " Сега " представителят на Национална агенция за приходите Росен Бъчваров. Той обаче не посочи кои са хората, обект на инспекцията, и не даде повече детайлности. Резултатите са изпратени в прокуратурата, която към този момент близо година води следствие по случая.

Приходната организация подхвана абсурда на 27 февруари, откакто гражданско съдружие БОЕЦ разгласява документи, от които излиза наяве, че бащата на манекенката Борислава Йовчева е вложил 1 750 000 лева като капитал в испанската компания Emma BGS SL, чието седалище е точно първокласната къща в Барселона и се проверява от испанските управляващи за пране на пари. Същото сдружение имаше и първокласен магазин за облекла с повърхност 140 кв. м на една от централните улици на каталунския град - Paseo de Grácia. Бутикът беше мигновено опразнен и затворен след изявленията на испанския вестник " Ел Периодико " за следствието против българския министър председател.

По информация на " Сега " обаче към момента не е завършила данъчната инспекция на бащата Георги Йовчев, който е някогашен водопроводчик от Сандански и няма никакъв по-сериозен бизнес. Тя най-вероятно ще бъде прекъсната, защото мъжът не обитава трайно в България. Именно затова пък манекенката въобще не е обект на инспекция от Национална агенция за приходите.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР