Националната администрация за безопасност на движението по пътищата на САЩ

...
Националната администрация за безопасност на движението по пътищата на САЩ
Коментари Харесай

Tesla пак попадна на мушката на властите в САЩ след поредната катастрофа с електромобил

Националната администрация за сигурност на придвижването по пътищата на Съединени американски щати (NHTSA) проверява още една тежка злополука с автомобил Tesla, оповестява MarketWatch.

Инцидентът е станал в щата Вирджиния през юли. Тогава автомобил Tesla се блъснал в трактор с ремарке, излизащ от паркинг. В резултат на това, индивидът, управлявал електрическия автомобил е умрял, а водачът на камиона е упрекнат в неразумно шофиране. Това се твърди в  изказване, оповестено от офиса на шерифа на окръг Фокър. Предполага се, че водачът на Tesla може да е употребявал отчасти автоматизирана система за шофиране. Броят на злополуките с транспортни средства на Tesla, разследвани от NHTSA, се е нараснал до 35 от юни 2016 година За този интервал минимум 17 души са станали жертви на произшествия.

Във всички предходни случаи електрическите транспортни средства са били ръководени с задействани помощни системи, като автопилот и цялостно самоуправление. Автопилотът е в положение да задържи колата в нейната лента и да избегне конфликти с транспортни средства начело, до момента в който цялостното независимо ръководство може да поеме множеството от дилемите за шофиране. Нито една от системите обаче не е изцяло самостоятелна – водачът би трябвало да е подготвен да се намеси когато и да е, се акцентира в материала на уеб страницата на Tesla.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР