Национална програма за отбелязване на 150-ата годишнина от гибелта на

...
Национална програма за отбелязване на 150-ата годишнина от гибелта на
Коментари Харесай

Oтбелязването на 150 г. от гибелта на Васил Левски обсъдиха областният управител Анатоли Станев и началника на Военното окръжие подп. Васил Петров

Национална стратегия за отбелязване на 150-ата годишнина от гибелта на Апостола на свободата Васил Левски бе във фокуса на среща сред регионалния шеф Анатоли Станев и началника на Военно окръжие Iстепен – Русе подполковник Васил Петров. От Областната администрация в крайдунавския град възнамеряват редица събития, като те ще бъдат публично оповестени при започване на идната година. „ Идеята е да достигнем до повече обитаеми места в района, където да способстваме за разпространение на живота и делото на един популярен българин, бунтовник и демократ с извънреден принос към родната история “, разяснява Станев. На този стадий акцент в програмата от страна на администрацията се планува да бъде подложен върху полемики в читалища, пенсионерски клубове и учебни заведения.

По време на диалога Станев благодари на подполковник Петров за оказваното подпомагане на администрацията изключително през последната година и означи, че ще разчита на поддръжка от страна на Военното окръжие при възможното осъществяване следващата година на подготовка по взаимни дейности на Военноморските сили и Регионална дирекция „ Гранична полиция “. Такава самодейност бе извършена през 2019-а в Русе и тя бе отдадена на предотвратяването на противозаконен трафик на оръжие и хора по река Дунав, като в нея участваха тактически групи от командоси, катер и хеликоптер.

Припомняме, че през август от Военното окръжие в Русе се включиха в Националната акция „ Бъди боец “, която за първи път се организира на връх „ Шипка “. Там присъединяване им беше оценено на извънредно високо равнище. Няколко месеца по-късно в Русе сполучливо се организира и осведомителната акция, отдадена на популяризирането на военната специалност. Отново с персоналното присъединяване и подпомагане на подполковник Васил Петров в Русе бе тържествено връчено знамето на 13-ия училищен гвардейски отряд. Началникът на Военното окръжие имаше основна роля при строевата подготовка на децата. По мотив 22-и септември той и началникът на гарнизона и пълководец на военно формирование 32420 подполковник Павлин Илиев бяха удостоени със знака на регионалния шеф.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР