Национална програма от 2019-а насамНови 220 преподаватели получават или разширяват

...
Национална програма от 2019-а насамНови 220 преподаватели получават или разширяват
Коментари Харесай

778 мотивирани учители в малки училища

Национална стратегия от 2019-а насам

Нови 220 преподаватели получават или уголемяват педагогическата си подготовка с помощта на Националната стратегия “Мотивирани учители”, която финансира подготовката на педагози от 2019 година По този метод се обезпечават квалифицирани учители за дребни учебни заведения, в които нормално един човек преподава по няколко предмета, оповестиха от просветното министерство.

За 3 година 489 преподаватели са придобили спомагателната подготовка по програмата, а в системата са се присъединили общо 788 учители, които преподават в 20 области в школа с уязвими групи деца.

Тази година още 119 експерти от разнообразни браншове на стопанската система се образоват, с цел да получат педагогическа дееспособност. 86 от тях към този момент са назначени в учебни заведения. Още 101 настоящи учители ще следват в университети, с цел да могат да преподават различен предмет, друг от тяхната специализация.

След София-град максимален брой учители от програмата работят в областите Пловдив, Враца, Разград, Стара Загора, Софийска област. Част от тях са в селата Христо Даново, Скалица, Ръжена, Бохот, Лехчево, Михайлово, Бата и др.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР