Национална научна конференция организира Историческият музей в Белоградчик, съвместно с

...
Национална научна конференция организира Историческият музей в Белоградчик, съвместно с
Коментари Харесай

Национална научна конференция организират в Белоградчик

Национална научна конференция провежда Историческият музей в Белоградчик, взаимно с Центъра за етнология и културна антропология под наслов "Граници. Събития. Хора ". Събитието ще се състои посредством онлайн платформата майкрософт тиймс на 13 юни 2020 година Началото е 9 часа.
Конференцията се посвещава на 170 години от Белоградчишкото въстание и 60 години от основаването на Историческия музей в Белоградчик. Научен началник е проф. д.н.к. Маргарита Карамихова от ВТУ "Св.Св. Кирил и Методий ". В нея ще вземат присъединяване 16 одобрени и млади учени от Великотърновски университет "Св.Св. Кирил и Методий ", Института за етнология и фолклористика с етнографски музей на Българска академия на науките, Института по балканистика с Център по тракология към Българска академия на науките, Къща-музей "Иван Вазов " - град Сопот, Регионален исторически музей - Бургас и Исторически музей - Белоградчик.
Изследователите ще търсят отговор на редица теоретични и на практика въпроси - за връзката сред териториални и символни граници, за границите като политически конструкт и като зони на културно взаимоотношение, за общественото конструиране и разнообразните политики на еднаквост в граничните региони, за ролята на малцинствата при провеждането на гранични политики в подтекста на актуалната многообразна етническа, конфесионална и политическа картина.
След края на конференцията, отчетите ще бъдат оповестени в тематичен алманах.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР