Национална компания Железопътна инфраструктура“ внедри модерна информационна система, която ще

...
Национална компания Железопътна инфраструктура“ внедри модерна информационна система, която ще
Коментари Харесай

Железниците се модернизират със система от най-ново поколение

Национална компания „ Железопътна инфраструктура “ внедри съвременна осведомителна система, която ще подкрепя планирането и ръководството на влаковото придвижване в страната. Системата за ръководство на влаковата работа (СУВР) е създадена по европейски план и съставлява едно от най-съвременните софтуерни решения в тази област, оповестяват от Министерството на превоза и известията.

Проектът цели възстановяване на качеството на услугите на жп превоза, посредством понижаване на времето за обработка, директното прекосяване, както и пригаждане на пропускателната дарба на железопътната мрежа към атрактивната от комерсиална позиция периодичност на транспортните услуги.

Системата ще бъде от огромна изгода както за чиновниците на НКЖИ, по този начин и за железопътните превозвачи, които ще могат доста елементарно да възнамеряват своите транспорти и да получават информации във всеки един миг “, съобщи зам.-министърът на превоза и известията Бисер Минчев по време на събитие за показване на резултатите от плана.

Според него това ще разреши по-ефективно обмисляне на потенциала на жп инфраструктурата и автоматизирано пресмятане на инфраструктурните такси, което е от огромна изгода за бизнеса. Минчев посочи, че с изключение на подновяването на железопътния състав, реконструкцията на линиите и жп гарите, модернизацията на жп превоза минава през цифровизация в ръководството на услугите.

Това са значими процеси, които остават скрити за пасажерите, само че са неизменима част от всекидневието на чиновниците в центровете за ръководство на железопътния трафик “, сподели още той.

Очаква се софтуерът да бъде въведен в употреба през декември 2023 година В резултат на това ще се реализира както застраховане на сигурността на транспортите и предотвратяването на катастрофи и произшествия, по този начин и понижаване на разноските за поддръжка на железопътната инфраструктура и преносим железопътен състав, обезпечаване на еднакъв достъп до железопътната инфраструктура, ръководство на потенциала, събиране на действителни инфраструктурни такси за прилагане на железопътната инфраструктура, транспортни такси и други

Системата се финансира по ОП „ Транспорт и транспортна инфраструктура ” 2014-2020 година и коства към 7 млн. лева

Изпълнител на дейностите е ДЗЗД „ РейлТехноАйЕмЕс “. 
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР