Национална агенция за приходите запечата бензиностанция, в която не са

...
Национална агенция за приходите запечата бензиностанция, в която не са
Коментари Харесай

НАП запечата бензиностанция край Пловдив

Национална организация за приходите запечата бензиностанция, в която не са регистрирани продажбите на течни горива по надлежния ред и за тях не са подавани данни в приходната организация. Служителите от звеното за фискален надзор следили обекта в пловдивското с. Граф Игнатиево в продължение на седмица. В инспекциите се е присъединил и така наречен „ скришен клиент ", посредством който несъмнено е открито, че в бензиностанцията всеобщо не се издават документи за осъществените продажби.

Открити са над 1 700 л. гориво с неразбираем генезис и без документи, като данъчните инспектори имат подозрения и за операция на системата за отчитане, поради което са поискали подпомагане от Българския институт по метрология (БИМ), Министерство на вътрешните работи и Агенция „ Митници ".

Проверката в обекта в с. Граф Игнатиево е в границите на продължаващия от септември предходната година цялостен данъчен надзор на търговията с горива за превъзмогване на данъчните опасности в бранша.

В резултат на продължаващите контролни дейности на Национална агенция за приходите, в горивния бранш се регистрира растеж от близо 20% на продаденото количество гориво спрямо подобен предишен интервал, сочат данни на приходната организация.
„ Безкомпромисни сме против опитите за данъчни измами и невнасяне на налози и осигуровки, които ощетяват както фиска, по този начин и обществото като цяло. Национална агенция за приходите ще продължава да следи прецизно и ще предотвратява всеки опит за неспазване на данъчните отговорности ", сподели зам. шефът на приходната организация Георги Димов.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР