Национална агенция за приходите ще възстанови максимално бързо почти 300

...
Национална агенция за приходите ще възстанови максимално бързо почти 300
Коментари Харесай

НАП възстановява предсрочно ДДС на коректни фирми и големи данъкоплатци

Национална организация за приходите ще възвърне оптимално бързо съвсем 300 милиона лв. налог добавена стойност на компании, регистрирани като огромни данъкоплатци в България - сдружения огромни вложители, производители на артикули, елементи и консумативи, главно за износ. През февруари те са осъществили покупко-продажби с държави-членки на Европейски Съюз и с трети страни, като са ги заявили в Национална агенция за приходите.

Това е допустимо с помощта на характерните подходи на приходната организация за по-бързото обслужване на бизнеса, един от които е опростената процедура за възобновяване на Данък добавена стойност. Целта е в актуалната комплицираната конюнктура милиони левове оптимално бързо да се връщат в стопанския оборот, с цел да не се затруднява икономическата активност на предприятията. По този метод се генерират и нови доходи за бюджета на страната и обслужването на значими обществени и стопански браншове в нея.

„ За следващ месец дирекция „ Големи данъкоплатци и осигурители “ ще възвърне предварително Данък добавена стойност на съвсем 90% от сдруженията, които са го заявили “, посочи Георги Стефанов, шеф на териториална дирекция ГДО.

" На компании, които имат добра данъчна история, сумите се възвръщат съвсем незабавно без инспекции. Партньорският метод на Национална агенция за приходите е подбуден напълно от разбирането и желанието за оптимално облекчение активността на бизнеса “, уточни още той.

Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР