Национална агенция за приходите (НАП) е запорирала стоки на фирма,

...
Национална агенция за приходите (НАП) е запорирала стоки на фирма,
Коментари Харесай

Запорираха стока на фирма, укрила ДДС за 100 хил. лв

Национална организация за приходите (НАП) е запорирала артикули на компания, която е укрила близо Данък добавена стойност (ДДС) за 100 хиляди лева По линия на наблюдението и контрола на стоките с висок фискален риск, данъчните инспектори разкрили, че сдружението, което търгува с хартия за произвеждане на цигари, има насъбрани отговорности към хазната, оповестиха от Национална агенция за приходите.
 Национална агенция за приходите осуети машинация с Данък добавена стойност за 300 000 лв.
Национална агенция за приходите осуети машинация с Данък добавена стойност за 300 000 лв.

Установен е опит да се избегне заплащането на дължимо Данък добавена стойност, чрез фиктивни покупко-продажби със артикули в огромни количества

Превозвана от търговеца стока била проследена след внасянето ѝ в страната от чиновници на звеното за фискален надзор към Приходната организация. За да бъде обезпечено заплащане на част от дълга, Национална агенция за приходите е наложила запор на транспортираната стока , която съгласно счетоводните документи е на стойност близо 40 000 лева Според инспекторите действителната стойност на товара обаче е много по-висока. Стоката, която все още е в склад в Пловдив, ще бъде оповестена за обществена продажба, като средствата ще покрият над 50% от отговорности на сдружението.

Заради данъчните нарушавания по самодейност на Национална агенция за приходите е прекъсната регистрацията на компанията по Закона за Данък добавена стойност.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР