Национална агенция за приходите извършва активно наблюдение на над 2000

...
Национална агенция за приходите извършва активно наблюдение на над 2000
Коментари Харесай

НАП наблюдава над 2000 търговски обекта по морето

Национална организация за приходите прави интензивно наблюдаване на над 2000 търговски обекта по българското Черноморие. От 1 юни повече от 100 данъчни инспектори вършат изненадващи инспекции на хотели, заведения за хранене, магазини, атракциони, паркинги и други търговски обекти в морските ни курорти.

На всекидневен мониторинг ще бъдат подложени тържища и борси, които доставят хотелите с храни и питиета. Целта на чиновниците от звеното за фискален надзор е да проследят отчитането на приходите и издаването на касови бележки при заплащането на артикули или услуги.

Само през май фискалните инспектори са ревизирали близо 1500 търговски обекта в цялата страна , като са открили 361 нарушавания. При 154 от заведенията и магазините е имало съображение за използване на административна мярка „ Запечатване на обект “ за период до 1 месец . Най-честите нарушавания, които са открили проверяващите са неиздаване на касови бележки, документите за продажба не дават отговор на условията, фискалното устройство не подава данните си към Национална агенция за приходите или има разминаване сред маркираните на касовия уред суми и наличностите в касата.

В рамките на инспекциите в цялата страна, данъчните инспектори правят контролни покупки, ползват така наречен прийом " скришен клиент " или организират очевидно наблюдаване, което значи, че чиновници на Национална агенция за приходите наблюдават продажбите в продължение на няколко дни и съпоставят резултатите с предишни интервали.

„ Контролната активност на Национална агенция за приходите не е самоцел, а едно от главните ѝ отговорности. По-важното е да увеличим каузи на бизнеса, който съблюдава закона. И през тази година жителите също могат да реализират надзор върху отчитането на приходите, като изтеглят от Goodle Play или App Store мобилното приложение на Национална агенция за приходите - NRAMobile. То дава опция, при сканирането на QR кода на издадена касова записка, незабавно да се ревизира дали тя е записана в Национална агенция за приходите “, разяснява във връзка на контролните дейности изпълнителният шеф на Национална агенция за приходите Румен Спецов
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР