Националките на България по волейбол победиха Република Корея с 3:1

...
Националките на България по волейбол победиха Република Корея с 3:1
Коментари Харесай

Националките по волейбол биха Корея в Лигата на нациите

Националките на България по волейбол победиха Република Корея с 3:1 (25:22, 25:18, 24:26, 25:15) на старта на третата седмица в Лигата на нациите. Мачът се игра в корейския град Сувон. Това беше втори триумф за отбора на Лоренцо Мичели след успеха над Хърватия първоначално.

България стартира в състав: Елена Бечева, Петя Баракова, Мира Тодорова, Борислава Сайкова, Радостина Маринова, Мария Йорданова и либеро Мила Пашкулева.

Първият гейм стартира мъчно за българския отбор, който изоставаше с 2:5 първоначално, само че се стигна до първо тъждество при 8:8. Отборът на Лоренцо Мичели поведе за 15:14, след това корейките поведоха 22:21. Последните четири точки в гейма бяха за родния отбор.

Във втората част българките поведоха, след това това направиха домакините. Корейките имаха задатък от 16:15, само че до края на националките демонстрираха доста по-концентрирана игра. Така те направиха разлика от седем точки в края – 25:18.

Третият гейм продължи в сходен темп. Играеше се точка за точка, а България изпусна мачбол при 24:23. После нашите се разконцентрираха и изгубиха гейма.

Българският тим доминираше в четвъртата част – националките започнаха с 4 точки разлика. И до края я усилиха до 25:15.

Разликата пристигна най-много от обсада, като отборът на Мичели направи 13 сполучливи против единствено 4 за домакините. Радостина Маринова стана най-резултатна за България с 19 точки, Мария Йорданова добави 18, а Мира Тодорова – 16.

България към този момент има 2 победи и 7 загуби. Отборът е 14-и в класирането с 8 точки, като изпревари отбора на Хърватия, който също има 2 победи, само че общо 6 точки. С 8 точки са и отборите на Нидерландия и Тайланд, а Доминиканската република има 7 точки, само че от три победи.

Следващият мач на България е в четвъртък сутринта против отбора на, който е на второ място в класирането.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР